Masala Beads

 

 
 
 Masala betekent letterlijk 'mengeling van kruiden'. De gemaakte sieraden vormen dan ook een combinatie van traditionele, exotische materialen en technieken en moderne stijl. De kralen, veren en overige materialen zijn met zorg geselecteerd en komen uit Nepal en India. Neem een kijkje bij de Shine like a Star sieraden, om de stijl van Masala Beads te ontdekken.
 

Japans gevoel voor mode gecombineerd met Nepalees vakmanschap

Masala Beads is 13 jaar geleden opgericht door de Japanse modeontwerpster Eriko Yoshida. Zij trouwde met een Nepalees en zag al gauw dat er veel kwaliteit was in het handwerk van de Nepalezen. De wens was om goede werkgelegenheid en support te combineren met een mooi traditioneel én modisch product. Dat heeft geleid tot de werkplaats Masala Beads. 25 Mensen hebben nu een vaste baan bij deze organisatie en 50 mensen worden regelmatig ingehuurd om sieraden te maken.

 

Hippe winkel in Kathmandu

In Kathmandu is het centrum voor reizigers het gezellige toeristenwijkje Thamel. Geen toeval dat je hier de geweldige winkel van Masala Beads kunt vinden. De winkel valt meteen op, omdat hij anders is dan de vele identieke shopjes waar je de standaard souvenirs kunt vinden. De prachtige collectie sieraden is mooi uitgestald in vitrines en aan de wand. Net een snoepwinkeltje! De winkel heeft vaste prijzen, zodat de eigenaren kunnen garanderen dat de makers altijd een goed salaris krijgen.

 

Masala Beads en A Beautiful Story

Via de prachtige winkel kwam A Beautiful Story deze producent op het spoor. We gingen op zoek naar het verhaal achter de mooie sieraden en dat heeft geleid tot een prettig samenwerkingsverband. Met de input van A Beautiful Story ontwerpen Eriko en haar mensen bijzondere sieraden voor onze klanten.

 
   

 

© 2013 - 2024 Studio ArtStyles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel